Välkommen till
Familjen Åhman
Familjen år 2000
Mat och Vin i Thailand
Mat och vin i Teneriffa
Om Familjen
Kontakta Oss
Om Familjen
<< Tillbaka
Barn med kompisar
Vårt hus i Uckerö
0cm;margin-left:36.0pt;margin-bottom:.0001pt'>
Vid en kurva efter en slingrig väg dök det plötsligt upp, ”drömhuset”. Ett stort gult hus på en stor tomt sluttande mot söder med fruktträd och vinbärsbuskar.  Nedanför själva tomten ladugårdsbacken med ladugård och lada i vinkel och bortom detta betesmarken. ”Här ska våra barn få växa upp” sade Dick.

 

Vi köpte gården (av en f.d. hästhandlare) och hösten 1973 gick flyttlasset från 2:an i Stockholm till Uckerö i Valö socken. Vår förste son var då 4 mån. Försörjningen hade vi löst genom att Dick, som var egen företagare inom radioservice, kunde fortsätta med sin verksamhet. Två gånger i veckan skulle han åka till sina kunder i Stockholm och hämta och lämna apparater.

 

Efter 7 år hade vi ytterligare 3 söner. Dessutom hade vi 5 biffkor, 2 ankor, kalkoner och ett stort antal höns. Vi var nu självförsörjande i nötkött. Våra barn fick uppleva när kalvar föds och kycklingar kläcks. Efter ytterligare 6 år fick vi en dotter. Familjen hade nu vuxit till 7 personer.

Jag hade haft kortare kontorsjobb, bl.a. på Sandvik Coromant i Gimo. Vid den här tiden ville jag byta yrke och 1984 tog jag förskollärarexamen vid Uppsala Universitet.

 

Alla våra barn har varit idrottsintresserade. Pojkarna i brottning, och flickan i fotboll och brottning. Flera gånger i veckan skjutsade vi dem in till brottarlokalen i Östhammar för att träna i Öregrunds brottarklubb. Sedan blev det skjutsar till fotbollsträning och fotbollsmatcher.

 

Nu har vi bott här i 35 år. Dick lade, för ett antal år sedan ner sin firma och omskolade sig till busschaufför. De enda djur vi har är hund och katt och huset känns tomt. Därför ska vi nu sälja vårt ”drömhus”.

 

Dick och Anita med familj